Hopp til hovedinnholdet

Pappa har andre studieønsker enn jeg. Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg går andre året på videregående, og skal om ikke alt for lenge bestemme hva jeg skal studere etter videregående. Men jeg føler på et stort press hjemmefra om å bli lege. Min far er veldig klar på at den beste jobben i verden er lege, og at jeg absolutt burde studere medisin. Allikevel er ikke dette noe jeg egentlig har lyst til, og har flere andre ting jeg heller kunne tenke meg å studere. Jeg har alltid hatt veldig gode karakterer, men det siste halvåret har jeg blitt veldig sliten og jeg føler at jeg ikke har tid til venner og andre ting fordi jeg hele tiden må gjøre skole. Allikevel mener fortsatt pappa at jeg må bruke mer tid på skole for å få enda bedre karakterer slik at jeg kommer inn på medisin. Jeg er redd for at jeg kommer til å ende opp med å tro at jeg selv har lyst å studere medisin (selv om det egentlig er pappa) og at jeg kommer til å jobbe livet av meg resten av videregående for å få dette til. Hilsen en veldig stresset jente.

SVAR

Besvart 21.01.2020 18:19:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
account_circle