Hopp til hovedinnholdet

Jeg er fortsatt syk av spiseforstyrrelse, hva gjør jeg nå?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg sliter med forhold til mat. I 2017 begynte jeg på ungdomsskole. Jeg var frisk og klar for ny start, barneskolen var ikke så heldig for meg. Lang historie kort: jeg ble mobbet 1-4, lærerene gjorde ikke noe, mamma og pappa visste ingenting, 5-7 klikka jeg på alle som gjorde noe slemt mot noen. Jeg ordnet opp selv. Høsten 2017 ble jeg plutselig veldig kroppsfiksert. Jeg gjorde ikke noe spessielt med det da. Over nyttår begynte helvete. Jeg utviklet anoreksi og gikk ned 13kg og ble undervektig. Jeg var «glad» samtidig som jeg var redd. Jeg begynte hos BUP. Hata det. De ødela meg. Tvang meg til å gå opp i vekt. Jeg liker ikke å skuffe folk, så jeg gjorde som de sa. Lata som jeg ble frisk. Løy meg selv ut av det. Ingen mistenker noe nå, jeg er jo normalvektig så da er jeg vel frisk? Ikke sant? Sannheten er jeg er syk. Jeg vet det veldig godt selv. En annen type syk. Jeg overspiser-sulter-overspiser-sulter. Det er som om jeg er en mislykka anoretiker.Jeg blir så skuffa over meg selv.

SVAR

Besvart 27.01.2020 18:47:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle