Hopp til hovedinnholdet

Jeg vurderer å droppe ut av videregående.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 16 år som går idrettsfag. Jeg føler at alle fagene samtidig er for mye for meg og jeg er egentlig bare så utrolig sliten av alt med skolen, så jeg ender opp med å bare ikke klare å gjøre noe av det og heller bare ligge hjemme all tiden jeg ikke er på skolen. Alt stresset og presset har gjort at jeg har blitt mindre gira for å trene (som var grunnen til at jeg valgte linja) og har nesten helt sluttet å trene nå. I tillegg begynte jeg for et par måneder siden å slutte å ha matlyst når det ble for slitsomt, så jeg sliter nå veldig med å spise og går ofte flere dager uten noe mat. Jeg føler at jeg har blitt helt ødelagt nå og kan ikke fortelle noen om det fordi jeg er redd for å være en byrde, spesielt mår moren min har hatt det ekstra vanskelig selv i det siste. Nå vurderer jeg å droppe ut av VGs helt, men jeg vil være normal og gå på skolen sånn som alle andre for å ikke virke rar. Jeg tror ikke jeg klarer mer av dette. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 29.01.2020 18:16:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle