Hopp til hovedinnholdet

Har nesten alle symptomer på depresjon. Hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg vet ikke hvor viktig min situasjon egentlig er. Vil gjerne beklage om jeg tar tiden fra dere, som dere kunne brukt på noen mye mer viktig enn meg. Jeg har vært helt ødelagt psykisk helt siden jeg var 9-10 år gammel. Var besatt av kalorier og mat. Jeg var så ekstremt sikker på at jeg var sykelig overvektig og hadde som mål å gå ned hele 20 kilo. Gikk ned 10 av dem før jeg sprakk. Sliter fortsatt med mat. Klarer ikke en dag uten kontroll. Har nesten alle symptomer på depresjon men jeg vil ikke dra til legen. Er redd for å bli stempla som svak eller overdramatisk hvis jeg blir diagnostisert med noe. Har vurdert å ta livet mitt en del ganger, nesten sneket meg ut for å begå selvmord, planlagt forsøk og skrevet selvmordsbrev som jeg har fjernet i etterkant. Jeg vet ærlig ikke hva jeg skal gjøre lenger. Trodde ikke jeg skulle leve den dag i dag og vet liksom ikke helt hva neste steg er. Jeg er så forvirret og usikker. Hva gjør jeg?

SVAR

Besvart 16.02.2020 11:10:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
account_circle