Hopp til hovedinnholdet

Er mye redd for at ting skal skje rundt meg. Er dette angst?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har bodd i Oslo i hele livet mitt, men flytta for omtrent 1år siden. I Oslo var jeg alltid redd når jeg gikk ute. Var alltid redd for å bli banka opp, at noen skulle kidnappe meg, true meg, voldta meg osv. Ingen av vennene mine hadde det sånn, men jeg var redd når jeg tok t-banen, og noen andre ting. Jeg fikk også rare panikkanfall når folk bare sa noe litt ubehagelig som «er dere single» da var jeg og venninna mi sånn 13, mens de var 22. Det var på et senter med massevis av folk så de kunne ikke gjort noe uansett. På 17 mai ville jeg hjem så fort så mulig fordi jeg var overbevist om at byen kom til å bli bomba. Var kjemperedd når jeg var i byen for at det skulle bli bomba, eller på et senter for om noen skulle skyte. Etter vi flytta har dette blitt sååå mye bedre, men bare fordi det ikke skjer så mye her. Blir redd om noen ringer på døra og om fremmede prater til meg. Kan dette minne om noe angst? I så fall hvilken type? Drar jeg tb til der jeg bodde før er jg livredd:(

SVAR

Besvart 02.03.2020 09:52:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle