Hopp til hovedinnholdet

Har slitt med forhold til mat/kropp hele livet. Vil ikke til psykolog/andre

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 16 år. Har slitt med forhold til mat og kropp hele livet. Spesielt selvbildet. I 8. Klasse sluttet jeg å spise å trente ekstremt mye. Gikk fort ned i kilo og ble undervektig. I 9.klasse gikk jeg opp i vekt igjen. Nå de siste månedene har jeg slitt mye med selvbildet og begynt å kaste opp maten jeg spiser. Sliter med at jeg dytter i meg alt jeg finner av usunne ting, før jeg føler meg elendig og kaster det opp. Etter jeg har kastet opp maten føler jeg meg mye bedre. Verken familie eller venner vet at jeg sliter så mye å kaster opp maten. Har prøvd å gå til psykolog, men klarer ikke dele følelsene mine. Vil heller ikke be om hjelp for jeg er redd jeg vil bli fornøyd med kroppen min slik den er å bli tykk. Har lav forbrenning å kan ikke spise det jeg vil får å holde meg ok tynn. Sitter helt fast. Hver så snill å ikke si snakk med helsesykepleier eller en perosn du stoler på. Har prøvd og det hjelper ikke.

SVAR

Besvart 13.03.2020 14:51:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle