Hopp til hovedinnholdet

Hva er grunnen til at jeg våkner forvirret og redd om natten?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har flere ganger opplevd å våkne midt på natten veldig forvirret og disorientert. Noen ganger vet jeg ikke hvor jeg er eller hva som har skjedd. Dette varer vanligvis i rundt et halvt til ett minutt. I noen av tilfellene har jeg våknet og fått panikk fordi jeg tror jeg er hos noen andre og ikke vet hvor jeg er, andre ganger har jeg drømt at jeg er hjemme hos venner, og når jeg våkner opp og de ikke er der, får jeg panikk. I noen av tilfellene har jeg også ringt eller sendt meldinger til folk midt på natten. Dette har skjedd en gang når jeg trodde jeg var hos en venn, men kunne ikke finne henne, så jeg ringte for å spørre hvor hun var. En annen gang våknet jeg opp og trodde også denne gangen at jeg var hjemme hos en annen, sendte derfor melding til moren min for å si unnskyld for at jeg ikke var kommet hjem enda klokken halv 3 på natten. Dette er ganske plagsomt og ofte flaut, da jeg ikke har kontroll på hva jeg gjør. Vet du dere om hva dette kan være eller om dette er normalt?

SVAR

Besvart 16.03.2020 19:55:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle