Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med depresjon og spising

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Den siste måneden har jeg slitt veldig med depresjon. Mamma vet at jeg sliter men ikke alt. Det har blitt verre og verre og nå har jeg fått spiseforstyrrelser. Jeg har spydd tre ganger men får det ikke helt til lenger og redd for å ødlegge tennene mine osv. Jeg overspiser i store mengder til jeg føler meg skikkelig uvel. Også tvinger mamma meg til å spise middag uansett, så jeg spiser enda mer og føler meg enda verre. Jeg er redd for å legge på meg å føle meg enda verre. Har prøvd masse for å få vekk depresjonen, gjort ting jeg tidligere likte, trent, laget mat, gått tur, men jeg får det ikke til å forsvinne. Nå vil jeg bare dø eller sove hele dagen og gjemme meg fra alle. Jeg trenger virkelig hjelp! Jeg vil ikke snakke med mamma fordi hun blir så bekymret og ringer alle tanten min for eksempel og det vil jeg ikke fordi jeg synes det er veldig flaut og vil ikke noen skal vite at jeg sliter sånn. Jeg har sakt til mamma at jeg ikke vil noen skal vite det men hun vil nok bare godt

SVAR

Besvart 16.03.2020 18:04:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
account_circle