Hopp til hovedinnholdet

Jeg har slitt på skolen siden jeg var liten. Hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 16 år og går på videregående. Jeg har slitt på skolen helt siden jeg var liten, men det har blitt litt bedre, bortsett fra når jeg jobber hjemme. Da jeg var liten begynte jeg å gråte når jeg ikke fikk til å lese en halv side. Så jeg sa til foreldrene mine at jeg var syk. Etter hvert sluttet jeg nesten helt med å gjøre lekser og det gikk bedre, men cirka i 10 klasse starta jeg med selvskading (Gjorde litt før det å) pga tentamen og inleveringer. Jeg holder på fortsatt med selvskading . Sist jeg gjorde det var i går, da jeg prøvde å jobbe hjemme pga. Corona. Jeg er lei av å ikke få til, føle meg hjelpesløs, gråte og skade meg selv hver gang jeg prøver, men jeg har ikke lyst å gjøre det dårlig på skolen. Siden jeg starta på VG1 så har det faktisk vært gøy og jeg har gjort det bra. Men på grunn av viruset må jeg jobbe hjemme fra. Men jeg får ikke til, det føles ut som jeg kommer til å dø og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg føler at ingen forstår. Hva skal jeg gjør?

SVAR

Besvart 19.03.2020 08:31:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

 

Les mer
attach_file

Åtte tips for å trives hjemme når skolen stenger

Synes du det er vanskelig nå som du må holde deg borte fra skole, jobb og organiserte fritidsaktiviteter? Ungdomsjournalist Konstanse har samlet sine tips til hva du kan gjøre for å trives bedre hjemme i denne perioden.

 

Les mer
account_circle