Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke råd til DPS eller privat psykolog

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg ble sendt til DPS for et år siden, men sluttet å gå dit etter bare et par måneder fordi jeg følte meg dårligere av å gå dit. Jeg har slitt mye med depresjon, ekstremt lav selvtillit, angst og selvmordstanker (kun tanker, ingen planer). Kjæresten min sier jeg skal gå tilbake dit, og selv om jeg har lyst så har jeg ikke økonomien til å gjøre det. Jeg oppsøkte et mye billigere alternativ for studenter, men de sendte meg bort etter en ti minutters samtale fordi de mente jeg ikke hadde behov for psykolog. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg har det grusomt inni meg hver dag og trenger å snakke med en profesjonell da dette blir for mye for kjæresten min også. Men jeg har ikke råd til DPS eller privat psykolog.

SVAR

Besvart 21.03.2020 15:14:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Enkle råd når livet er vanskelig

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle