Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med selvtillit og eget utseende

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er 16 år og går i første på videregående. Som alle andre tenåringer i verden sliter jeg med selvtilliten og eget utseende. Dette preger meg mye i hverdagen da jeg for eksempel av og til blir hjemme i senga når de andre vennene mine stikker på fest fordi jeg er redd for at noen skal synes jeg ser rar ut eller er rar. Jeg har i det siste begynt å føle ekstra på at ingen liker meg, ikke en gang vennene mine. altså at jeg bare er til bry og like så gjerne kunne fjernet meg selv fra stedet. Jeg føler meg rett og slett at hele meg er irriterende, og tanken på at en gutt faktisk kan like meg er helt surrealistisk. De få gangene jeg er glad, er det alltid en tanke eller bekymring som kommer og dreper gleden innen kort tid. Hvordan kan jeg bli flinkere til å realisere tankene mine og å ikke gå fra 100 til null på så kort tid?

SVAR

Besvart 22.03.2020 18:28:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle