Hopp til hovedinnholdet

Jeg er på randen til sammenbrudd, vil jeg noen gang bli bra igjen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg lurer på om jeg har kommet i en slags psykose :( jeg har fryktelig mye angst, føler meg på utsiden av meg selv/innesperret i mitt eget hode og følelsen av uvirkelighet og litt forvirret! Har hatt angst så og si hele livet med plutselige panikkanfall som kommer uten noen spesiell grunn. Jeg er livredd for døden og sykdommer å innbillet meg flere ganger oppigjennom årene at jeg har den ene alvorlige diagnosen etter den andre og vært helt overbevist om dette. Jeg føler jeg er på randen til en sammenbrudd nå :( hva skal jeg gjøre? Jeg føler meg livredd og får kroppslige reaksjoner. Jeg føler jeg har kommet i en slags psykose nå :( det har vært MYE stress og lite søvn den siste tiden som jeg mistenker kan ha utløst det :( vil jeg noen gang bli bra igjen å komme ut av dette uten medisiner eller behandling? Jeg tenker mye på døden og føler det er rett før og at det er på det siste :/ dette medfører STOR engstelse for meg :( jeg har i tillegg søvnproblemer for å nevne det

SVAR

Besvart 22.03.2020 11:16:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
account_circle