Hopp til hovedinnholdet

Har sosial angst, depresjon. Hvordan kan jeg blir normal igjen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hallo, jeg har sosial angst og moderat depresjon og, jeg har nektet og gå på skolen siden høsten år 9 i ungdomsskolen. (2 år siden) Jeg har plass på videregående skole men, møtte aldri opp. Jeg har lyst, eller jeg må gå på videregående i år, så spørsmålet mitt er hvordan kan jeg venne meg til andre mennesker etter at jeg har vært helt alene uten venner inne på rommet mitt de siste årene? Foreldrene mine har tvingt meg flere ganger til og oppsøke hjelp på BUP men, det hjalp meg ikke i det hele tatt. (fordi jeg var for sjenert til og si noe annet enn "ja, nei og jeg vet ikke") Jeg har kastet bort et helt år av livet mitt og hvis jeg kaster bort ett til kommer jeg til og gi opp. Jeg kommer aldri til å få en jobb eller flytte ut..... Så hvordan kan jeg overkomme min sosiale angst? Hvordan kan jeg få venner, og hvordan kan jeg bli normal igjen over sommeren?

SVAR

Besvart 26.03.2020 09:55:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
account_circle