Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger tips til hvordan jeg kan slutte å overtenke.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er veldig god til å overtenke og kan føle at vennene mine er sure på meg hvis de ikke svarer på en melding eller ikke svarer med emojier tilbake osv. Jeg overtenker over andre ting også som skole og sykdom også. Jeg får alltid en klump i magen og halsen når jeg overtenker og hodet mitt blir fullt av de verste tankene som kunne hendt i en situasjon og jeg vil gjerne få en slutt på det. Noen tips?

SVAR

Besvart 25.03.2020 15:13:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle