Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke om jeg har blitt kidnappa, det er SYKT og føles så ekte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Det er noe skikkelig rart... jeg aner ikke om jeg har blitt kidnappa. Det er helt sykt! HELT sykt. Jeg var 6 år ca. og husker alt som skjedde. Det kom 3 menn opp trappa og jeg kan tenke på det nå og begynne å gråte fordi det er sånn ekte. Jeg trenger å tenke på hendelsen i kanskje 1min, og så får jeg sånn «flashbacks» eller jeg vet ikke. Mamma tror det er fordi når jeg var veldig liten så opplevde jeg at det løp en mann i Hagen hvor jeg lekte, og en politimann som løp etter. Jeg syntes ikke det var veldig skummelt, bare litt fordi jeg husker det jo enda, men mamma var jo livredd så kanskje jg kjente «energien hennes», men i hvert fall tror ikke det er PTSS fordi det er bare om jeg tenker nøye på det, men det føles altså SÅ ekte. Sånn helt SYKT og det er skummelt. Ingen forstår hvor ekte den følelsen er liksom. Hva søren er dette for noe??

SVAR

Besvart 26.03.2020 12:38:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
attach_file

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

 

Les mer
account_circle