Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig redd for coronaviruset! Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er veldig redd for coronaviruset.. jeg er 16 og føler jeg er "for gammel" til å være redd for det.. jeg visste hele tiden at dette kom til å skje.. at Norge ikke tok dette alvorlig nok i starten.. heldigvis er vi ikke så ille som mange andre land da.. men uansett ser jeg på VG hvordan tallet smittede og dødsfall i Norge stiger og stiger... da jeg så hun 16 Åringen som døde av corona uten å ha en underliggende sykdom, vel d hjalp ikke det så mye akkurat... hva kan jeg gjøre? Er også redd for at familie skal få det og jeg overtenker egt alt.. har snakket med mamma og fortalte om d for noen uker siden, men da man ikke tok d så veldig alvorlig og d ikke var så ille, men føler ikke d hjalp så mye for da kunne man bare si "d r ikke i Norge" "nesten ingen r smittet" osv.. kan jo snakke med henne igjen men d kommer jo ikke egt til å hjelpe.. så hva skal jeg gjøre..?

SVAR

Besvart 28.03.2020 19:28:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Katastrofer i nyhetsbildet

Når en alvorlig hendelse skjer, vil det i dagene etter hendelsen være disse nyhetene som får størst oppmerksomhet i mediene. Det er ofte sterke bilder og beskrivelser som blir presentert.

 

Les mer
attach_file

Hvordan mestre bekymringstanker?

Er du en som bekymrer deg mye og som synes det er vanskelig å slutte og bekymre seg? Du har gjerne bekymret deg for hvordan det skal gå på eksamen, hvordan du skal klare å betale husleie og samtidig ha nok penger til mat eller om du i det hele tatt vil komme i jobb etter utdanning? Det å bekymre seg er naturlig, men kan bli slitsomt hvis bekymringstankene tar overhånd. Her er noen råd på hvordan du lettere kan kontrollere bekymring.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle