Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ensom og har hatt det vanskelig lenge, har ingen søsken eller venner

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har lenge hatt det kjempe vanskelig med depresjoner og ensomhet. Jeg har begynt på antidepressiva og det hjelper selv om det er «vanskelig å ha det bra». Overgangen ble så stor, men jeg ser ting på en annen måte. I disse tider er det vanskelig å bli kjent med andre på den samme måten i en vanlig hverdag. Ensomheten sitter enda i meg. Jeg har ingen søsken eller noen jeg vil kalle venner. Jeg har ingen å ringe, facetime eller å gjøre liknende ting over nettet med. Det er så mange slike apper og funksjoner som virker morsomme men jeg har ingen å gjøre det med. Det har jeg aldri hatt. Det føles så umulig og vanskelig ut å skulle få et sosialt og godt liv nå som de sier at denne perioden vil vare ut 2020 og inn i 2021. Dette gjør vondt å mye av hele meningen med livet begynner nesten å bli borte igjen. Jeg orker ikke å havne tilbake til selvmordstankene mine igjen, for det er så smertefullt. Alt jeg ønsker meg er å ha personer som ikke bare er mamma og pappa døgnet rundt.

SVAR

Besvart 04.04.2020 18:44:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Ensom? Du er ikke alene!

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

 

Les mer
attach_file

Ensomhet og dårlig selvfølelse kan henge sammen

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro på dem. Du er igang med er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle