Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker veldig mye på at pappa begynner å bli gammel.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg tenker veldig mye på at pappa begynner å bli gammel. Han er litt over 60 år, og jeg tenker en del på at det begynner snart å bli begrenset hvor mye tid som er igjen. Det har begynt å skje veldig ofte når jeg er med pappa at jeg plutselig får tanken om at han ikke alltid kommer til å være her. Det har begynt å skje så ofte nå at jeg føler at det går ut over dagen min. Hver gang pappa og jeg gjør noe og har det hyggelig sammen så begynner jeg bare plutselig å tenke på at han kommer til å dø, og jeg må snu meg bort fordi jeg rett og slett begynner å gråte. Det begynner å bli slitsomt at en bra dag skal bli ødelagt av at jeg tenker på dette, og jeg føler at det begynner å bli et problem. Hvordan kan jeg stoppe å tenke så mye på dette, og heller bare være glad når jeg er med pappa?

SVAR

Besvart 10.04.2020 08:26:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Har du slitsomme tanker, grubling og tankekjør?

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Her får du råd som kan hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle