Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd når jeg er alene hjemme og hører lyder i huset.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 15 år. Jeg sliter mye med at jeg innbiller meg lyder osv spesielt på kveldstid når foreldrene mine har lagt seg eller hvis jeg er alene hjemme. Jeg har også en stor frykt for at det er noen i huset, som har brutt seg inn eller ska ta meg. Hver kveld må jeg også sjekke under sengen osv at det ikke er noen der før jeg kan sove, jeg sover innimellom med låst dør fordi jeg innbiller meg mange lyder. Jeg vet innerst inne at jeg bare innbiller meg det men det er ikke noe kjekt å sitte på en sånn frykt hver kveld, jeg har heller aldri opplevd noe traumatisk som kan skylde dette. Betyr dette at noe er gale med meg?

SVAR

Besvart 12.04.2020 11:12:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Har du slitsomme tanker, grubling og tankekjør?

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Her får du råd som kan hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Er du mørkeredd?

Dei aller fleste kjenner til begrepet «mørkredd» og mange har nok også på eit tidspunkt kjent seg utrygge i mørket. Spesielt er det å vere mørkredd vanleg hos barn. Men også ungdommar og vaksne kan oppleve å vere mørkredde. Korleis kan vi forstå det, og når blir det eit problem?

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle