Hopp til hovedinnholdet

Søstera mi sliter med spiseforstyrrelse.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Søstera mi sliter med spiseforstyrrelse. Det har hun gjort siden 12-13 årsalderen. Nå er hun 19. Helt siden hun (for snart to uker siden) gikk inn på journalen sin og leste BMI-en sin har alt bare gått fra vondt til verre. Hun har nesten ikke spist noe helt siden hun leste journalen. spesielt lite har hun spist den uka som var og den som begynner nå. Hun spiser bittelitt til middag, og nærmest ikke frokost/lunsj. Hvis hun spiser er det enten moste grønnsaker, eller så drikker hun mye vann, iskaffe, sukkerfri (og kalorifritt) brus. Jeg sliter selv psykisk, og blir ekstremt påvirka av henne. Hun sier selv at hun ikke merker på kroppen at det skjer noe. Men det ser jeg. Personligheten hennes har endret seg drastisk bare de siste dagene. Hun er fjern, irritabel, er slapp og har mye vondt i kroppen. Hun har ikke feber, så sånn sett er hun ikke syk med noe virus/infeksjon ol. Foreldrene mine har bestemt seg for å ringe DPS-et hun går til. Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre selv. Blir gæren

SVAR

Besvart 14.04.2020 19:14:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
account_circle