Hopp til hovedinnholdet

Finnes det medisiner mot sosial angst?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei;) Jeg er en sosial jente på 16år. De siste månedene har jeg slitt med klamme og skjelvende hender når jeg er rundt folk. Men det blir bare verre og verre. Da jeg skulle ha videosamtale med læreren min, klarte jeg ikke å ha blikkontakt med henne. Jeg lette etter noe å fikle med for å distrahere meg selv. Og skjelvinga på hendene føltes som et jordskjelv. Selv når jeg ringer de nærmeste vennene, kan dette oppstå. Bare det å gå i gatene, er vanskelig. Dette er et stort problem for meg da jeg ønsker å omgås venner ofte. Jeg er ganske sikker på at jeg har sosial angst. Jeg søke opp medisinering mot sykdommen og fant noen sider som mener at «betablokkere» kan være noe. Å utfordre meg selv og angsten, er ikke løsninga. Det har jeg prøvd så lenge jeg har slitt med den. Jeg lever som normalt og tar avstand fra den, men det ender opp med at jeg blir sliten og overtenker. Så, jeg lurer på om betablokkere kan være noe for meg eller om det eventuelt finnes en annen type medisinering?

SVAR

Besvart 19.04.2020 09:29:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle