Hopp til hovedinnholdet

Hvordan slutte å kutte seg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg kuttet meg med en lommekniv denne kvelden og jeg vet bare ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg har det egentlig bra og har ingen store problemer. Jeg bare føler meg veldig ensom til tider og at jeg ikke betyr noe for noen. Det er bare i perioder og jeg har skjært meg litt med saks før, men nå har jeg skjært meg sånn at det har kommet merker og blør litt. Jeg vil ikke fortsette med dette i det hele tatt, men føler ikke jeg kan si det til noen eller spørre om hjelp fordi jeg har jo egentlig ingen problemer. Har venner og gjør det bra på skolen, så er ingen grunn til at jeg skal gjøre det. Det bare får meg til å føle meg bedre når jeg ikke føler meg så bra. Hvordan kan jeg slutte? Og er det noen måte å kutte seg på uten å få arr?

SVAR

Besvart 03.05.2020 16:47:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle