Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Starter rett på sak. Har for noen år siden slitt med litt uvirkelighetsfølelse og tanken om «er dette virkelig» jeg visste seff at alt var virkelig. Det gikk over helt til jeg prøvde hasj kake. Fikk en heftig rus og noe som legen kalte Panikkangst pga jeg trodde jeg skulle bli gal osv og var veldig redd. Men sliter veldig nå med at jeg må alltid «sjekke» om jeg er gal eller ikke. Jeg vet jeg ikke er det men pga den sjekkingen så har jeg mange tanker og tenker de rareste ting pga jeg tenker «hva om jeg er gal» pga jeg tenker sånn også baller det på seg + alle følelsene det medfører. Det føles som en konstant sjekk om jeg er gal. Og det har på en måte blitt en vane og jeg begynner og bli virkelig lei av dette. HVA kan jeg gjøre? Jeg bruker mindfullness og synes det hjelper endel.

SVAR

Besvart 05.05.2020 08:06:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Hvordan kan jeg fortelle andre at jeg ikke er psykisk frisk?

En gutt på 14 år stilte oss dette spørsmålet. Her kan du lese hva psykologen svarte. Gode råd også for deg om du strever litt psykisk og holder det for deg selv eller lurer på hvordan du kan fortelle det.

 

Les mer
account_circle