Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter veldig med spising, og trenger hjelp...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg sliter veldig med og spise, det har jeg gjort siden jeg var veldig ung. Foreldrene mine sa at voksne måtte passe på at jeg spiste maten min på skolen. jeg har hatt en periode nå hvor jeg har blitt flinkere, men etter jul har alt blitt verre. Jeg har hatt noen traumatiske opplevelser og sliter veldig med kropps-press. Kropps-presset jeg føler gjør det vanskeligere enn noen gang å spise. Kjæresten min er veldig bekymret, men har er for langt unna til å gjøre noe. Jeg er ikke stolt. Jeg vet om konsekvensene, en av dem er å ikke kunne få barn hvis det pågår for lenge. Jeg har veldig lyst å bli en mor en gang, men jeg vil ikke sette uskyldige liv i fare heller, jeg vil ikke at barn skal plukke opp mine dårlig spise vaner i fremtiden. Ingen rundt meg gir meg den hjelpen jeg trenger, ingen forstår eller bryr seg. Jeg kan ikke slutte med dette om jeg ikke får hjelp. Jeg vil ikke dø av dette en dag. Hjelp meg vær så snill...

SVAR

Besvart 11.05.2020 10:21:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle