Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre når jeg er veldig redd for at pappa er syk og kan dø?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har nå vært hjemme en stund alene med pappa mens mamma har vært på jobb. Å nå i det siste har jeg lagt merke til at pappa har begynt å hoste hele tiden og han mister også pusten av og til. Jeg er ganske redd og bekymra format han har fått en sykdom eller at han snart kommer til å dø. Jeg griner hver natt for jeg er redd. For hvis pappa dør så vet jeg ikke om mamma klarer seg alene med meg og lillesøstra mi. Hele liver mitt har jeg vært redd for å miste et nærme familie medlem. Jeg har vært nær døden selv og jeg er skikkelig redd for at det skal skje med noen andre. Jeg tør ikke spørre pappa for da sier han at det ikke er noen ting, og hvis jeg spør mamma da vil hun ikke svare. Jeg vet at det ikke er corona så jeg er veldig redd. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 15.05.2020 10:04:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
account_circle