Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor har jeg så mange tanker og hvordan kan jeg få de bort?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har hatt litt tanker når det kommer til død og selvmord i det siste. Jeg er ikke i nærheten av å tenke på selvmord selv, men jeg er litt redd for at jeg skal bli det en gang på grunn av en tanke. Jeg har hørt folk si som en grunn til å ikke drepe seg selv at da får de aldri oppleve fine ting senere, som å få familie eller fullføre skolen, men jeg skjønner ikke hvordan dette hjelper fordi hvis man er død vet man ikke hva du går glipp av så da har det ingenting å si. Du vil heller ikke selv merke hvor mye det vil påvirke familie og venner så derfor vil ikke den tanken hjelpe heller. Jeg føler meg litt følelsesløs for å tenke sånn, men jeg kan ikke noe for det. Jeg har fått litt eksistensielle tanker i det siste, og de skremmer meg litt. Jeg er redd for å bli deprimert fordi da tror jeg ikke jeg har så mye til å stoppe meg hvis jeg får selvmordstanker. Jeg er vanligvis veldig emosjonell og bekymret for andre så det gir ikke mening. Hvorfor har jeg disse tankene og kan jeg få de vekk?

SVAR

Besvart 14.05.2020 12:45:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

 

Les mer
account_circle