Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å vise følelser, vet ikke hva som gjør det..

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg klarer ikke å vise følelser for de rundt meg. Vennene mine kaller meg psykopat på kødd fordi jeg ikke viser tegn på empati eller noen andre følelser for noen, og jeg lurer på om det kanskje er en eller annen feil med meg? Når noen griner eller viser at de er sårbar rundt meg blir jeg irritert og tenker det er patetisk og skjønner ikke helt hvorfor de sier det til meg og hva de forventer at jeg skal gjøre med det, det er ikke mitt problem. Andre ganger kan jeg syntes at det er interessant eller underholdende som jeg vet ikke er en vanlig reaksjon. Andre følelser er ikke noe jeg klarer å dele heller, som det å være glad i noen. Jeg blir ukomfortabel når noen sier de er glad i meg fordi jeg vet at de forventer å høre det samme men når jeg unngår å svare blir det alltid litt klein stemning eller så ender jeg opp med å såre noen. Jeg har egentlig ikke så mye imot det, men det blir litt upraktisk etter en stund. Jeg har prøvd å finne ut hva det kan være men det er ikke så enkelt.

SVAR

Besvart 14.05.2020 14:27:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle