Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter meg angst. Noen tips?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 16 år med angst. Jeg har alltid vær veldig forsiktig og stille, men no de siste året har jeg slitt veldig med sosial angst. Har ikke gått så mye på skolen det siste året pga mangel på krefter (pga angsten og overtenking osv) Jeg går no siste året på ungdomsskolen og stresser veldig med videre utdanning. Slik jeg har det nå så ser meg og familien min bort fra vgs i hvert fall de 2 neste årene. Jeg har veldig lyst til å gå på vgs som de andre i klassen min, men tanken på at jeg ikke er klar til det enda gjør meg lei meg. Har veldig lyst på en god utdanning og en god jobb, men er redd jeg ikke får det til. Vi tenkte kanskje å prøve online vgs, men vil ikke isolere meg fra verden og fra å møte nye folk. Alt dette stresser meg og gjør meg bekymret for fremtiden min... Noen tips? Håper på svar!

SVAR

Besvart 15.05.2020 12:07:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
account_circle