Hopp til hovedinnholdet

Redd for å be om hjelp i tilfelle de tar kontakt med foreldrene mine

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har vokst opp i en dysfunksjonell familie, og venter bare på å bli ferdig med vgs slik at jeg kan flytte ut for meg selv og studere. Jeg er utslitt, lei av alt her i livet og jeg har holdt ut veldig lenge. Jeg har tatt på meg en maske hver dag til skolen og latt som at jeg har det bra når jeg egentlig har det veldig vondt psykisk. Ikke misforstå, jeg har hatt mange gode dager med familien også, men det er hele tiden en mørk sky som venter på å tordne ned. Jeg bærer på mye, og det begynner å bli for tungt. Jeg trenger en profesjonell å snakke om følelsene mine med. Det jeg lurer på er om jeg kan snakke med helsesykepleier (evt. psykolog) om dette uten at hun sier det videre til noen eller vil sende meg til barnevernet eller si i fra til politiet. Jeg trenger bare å snakke og få ut alle følelsene mine. Men de har sikkert en slags plikt til å si i fra, og den plikten skremmer meg vekk. Tusen takk for svar

SVAR

Besvart 17.05.2020 09:58:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
account_circle