Hopp til hovedinnholdet

Tips til hva jeg kan gjøre og burde jeg gå til psykolog?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Når jeg var 14år så gikk jeg en liten stund på bup, men valgte å slutte. I går, altså 6år senere, leste jeg flere raporter, eller hva det nå enn heter. Når jeg leste det så fant jeg ut av at det var mistanke om at jeg hadde dissosiasjon eller at jeg dissosierte. I det siste så har jeg hatt det tungt igjen, og nå som jeg har lest dette så vet jeg liksom ikke helt hva jeg skal gjøre med meg selv. Tankene svirrer fram og tilbake på "har jeg det? Nei det kan ikke stemme. Eller?" Og dette er veldig slitsomt nå som det er digitalundervisning på skolen. Så det er ekstremt vanskelig for meg med skole nå, som ikke er bra fordi jeg nå skal ha flere prøver og presentasjoner. Spørsmålet mitt er vel egentlig om dere har tips til hva jeg kan gjøre for å komme gjennom de siste ukene med skole. Også et tillegg spørsmål på om jeg burde gå til psykolog igjen for å løse opp i dette problemet?

SVAR

Besvart 16.05.2020 09:03:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle