Hopp til hovedinnholdet

Hvordan stoppe selvskading?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Noen ganger klyper jeg meg i armen hvis jeg er veldig lei meg eller sint. Da er jeg så lei meg og sint at jeg ikke klarer å tenke ordentlig. Da klyper jeg uten å en gang tenke på at jeg gjør det. Jeg gjør det også noen ganger, men ikke så hardt hvis jeg er litt stressa for å roe meg ned. Jeg har ikke noe lyst til å klype lenger. Jeg har gjort det i ca et år nå, og armen min har stygge merker. Jeg hater armen min nå, og jeg kan ikke gå med t-skjorte lenger. Jeg pleide å ha korte negler, og da var det ikke så stort problem. Nå har jeg vokst ut neglene og jeg får sår når jeg klyper. Jeg har i det siste blitt sint på meg selv fordi jeg har gjort armen min stygg og det bare fører til at jeg klyper igjen fordi jeg er så sint og hater armen min. Hvordan kan jeg stoppe? Jeg klarer jo ikke tenke helt klart når jeg er så sint eller lei meg. Jeg har prøvd å snakke med helsesøster på skolen, men jeg syntes det er vanskelig fordi jeg må ofte ta initiativ til samtaler.

SVAR

Besvart 18.05.2020 21:12:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle