Hopp til hovedinnholdet

Jeg har angst og droppet ut av skolen, er redd for framtiden, råd?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg føler meg veldig fortvila og trist hver dag på grunn av dette. Jeg har vært en skolevegrer siden 6 klasse, og har droppet ut av 2 året på videregående. Jeg elsker kunst og frihet, og det er akkurat det jeg vil ha. Jeg vil ikke ta utdanning, eller få meg noen jobb... jeg vil bruke dagene mine som jeg vil, og lage kunst og håndverk jeg ønsker å lage, når jeg ønsker det. Bakgrunnen min til dette er at jeg har opplevd mye vondt i livet mitt som ung som har gitt meg mye problemer siden. Jeg har tidligere fått diagnosen angst og depresjon, de gjelder ikke stort mer heldigvis. Men jeg har også fått diagnosen ADD, som gjør det så utrolig vanskelig å gjøre ting jeg ikke ønsker eller trives med. Skolehverdagen gir meg så mye angst og vondt, og jeg føler meg miserabel..! Jeg orker ikke å ha det sånn! Men jeg aner ikke hvordan det kommer til å gå med meg i fremtiden, og det gir meg så mye angst og gjør meg då redd... jeg sitter fast

SVAR

Besvart 16.05.2020 15:13:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle