Hopp til hovedinnholdet

Bli bedre på å takle kritikk

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

I timen i dag ble jeg stilt et spørsmål av læreren som jeg ikke helt klarte å formulere et bra svar på. Jeg vet at klassen ikke på langt nær brydde seg om det like mye som jeg, men noe av det verste jeg vet er slike situasjoner hvor jeg ikke har kontroll. Særlig i muntlige sammenhenger blir jeg redd og nervøs for at jeg skal gjøre noe feil. Og hvis jeg gjør noe feil, går det ganske innpå meg da jeg er en følsom og sensitiv person. Jeg hater det, men kroppen min kan reagere med å gråte hvis jeg føler meg mislykket eller hvis jeg får kritikk. F.eks. begynte jeg å gråte under muntlig eksamen i 10. fordi jeg fikk litt kritikk under omstendigheter hvor jeg allerede var veldig stresset og nervøs. Det jeg lurer på er hvordan kan jeg bedre på å takle kritikk og ikke bli så fort negativt påvirket av småting? Vet at disse egenskapene vil bli enda viktigere i voksenlivet.

SVAR

Besvart 18.05.2020 23:56:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle