Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg har en depresjon?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente, snart 15 år og lurer på om jeg har depresjon. Jeg har lest litt og jeg har alle tegn jeg har funnet, noen sterkere enn andre. Det har vært sånn i over et år nå og jeg lurer på om jeg burde gjøre noe med det. Men jeg vil ikke blande foreldrene mine inn. Jeg vil snakke med de to gode vennene jeg har nå om det, men føler jeg bare syter og at de ikke kommer til å forstå. så tror det hadde blitt mye enklere om jeg kan få det klart om jeg har depresjon eller ikke, fordi da kunne jeg sakt det. Hva burde jeg gjøre? Jeg vil altså bli dignosert (om jeg har det) uten å fortelle det til foreldrene mine. Det er fordi jeg alltid har latet som alt er bra fordi jeg vet hvor bekymret de hadde blitt. Og jeg hater å snakke med de om følelser, det skjer ikke.

SVAR

Besvart 19.05.2020 10:55:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
account_circle