Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke om jeg skal ta det opp med behandleren min. Burde jeg det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har prøvd å snakke med behandleren min i BUP om noe jeg synes er ganske vanskelig, men hver gang jeg prøver så smiler jeg og sier at han bare skal glemme det. Vil være ærlig og si det som det er, er bare veldig vanskelig. Hver gang jeg prøver å spise så føles det som at jeg kveles av maten. Vet ikke hva jeg vil lenger. Vil bare fort ned i vekt, og det føles så bra når jeg ikke spiser. Men jeg er ikke interessert i noen kostplaner eller noe sånt, jeg vil ikke det. Absolutt alt har for mye kalorier i seg, tilogmed tyggis. Han ville ha en liste over hva jeg spiser, men den er jo tom siden jeg har ikke spist noe. Har også hatt en del smerter i magen, sånn stikkende skytende smerte som pulserer, vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Lurer på om jeg bør ta det opp med behandleren min, men tør ikke. Vil bare ha kontroll, og maten gir meg den kontrollen. Vet ikke om jeg skal ta det opp med behandleren min. Burde jeg det?

SVAR

Besvart 14.05.2020 15:38:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
account_circle