Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg få hjelp til å trene på å sosialisere med andre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har unnvikende personlighetsforstyrrelse, og opplever det veldig vanskelig i alle sosiale situasjoner med kun ett unntak. Det er så vanskelig for meg at jeg er redd for å få jobb fordi alt arbeid på et eller annet tidspunkt trenger å kommunisere med andre, men det er noe jeg nesten overhode ikke klarer. Er det noen ordninger hvor jeg kan få hjelp i områder hvor jeg må sosialisere med andre?

SVAR

Besvart 21.05.2020 09:37:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Individuell plan

Har du behov for langvarige og koordinerte tjenester fra flere instanser, kan du ha rett til en individuell plan. Du kan selv be om dette, men både kommunen og helseforetaket har plikt til å ta initiativ til å lage en individuell plan. Hvis du vil skal du få mulighet til å delta aktivt i utarbeidelsen av planen.

 

Les mer
account_circle