Hopp til hovedinnholdet

Har selvmordstanker, hvordan fortelle det til foreldrene mine?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 12* år og jeg tror jeg har depresjon, jeg har ofte selvmordstanker og tror verden er en bedre plass uten meg. Jeg har det forferdelig på skolen og vil bare ut av denne verdenen. Foreldrene mine vet ingenting fordi jeg tørr ikke å snakke om det, jeg har hatt depresjon og selvmordstanker før og har en bror som gjorde selvmord. Jeg vil egentlig vite hvordan jeg skal fortelle foreldrene mine hvor forferdelig jeg har det. Men de hører nesten aldri eller noe lingnene. Hver gang jeg og mamma spør om noe blir det til at vi roper på hverandre og jeg ender opp med å grine aleine på rommet mitt og mamma later som det aldri skjedde. Og på skolen har jeg det ikke bedre, jeg føler meg hatet av alle vennene mine og alle på skolen. Det er ingen jeg føler at jeg kan snakke med. Du kan gjerne poste dette spørsmålet sånn at andre folk med samme problemer kan få svaret på det.

SVAR

Besvart 15.05.2020 18:43:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
account_circle