Hopp til hovedinnholdet

Er det noe annet eg kan gjere, eller andre eg kan snakka med?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, eg er ein jente på 13 år som har det veldig vanskeligt. Eg har villet ta livet mitt siden høst 2018. Etter ein stund klarte eg å komme over det. Det var i desember 2019. Men i februar til nå har det blir verre og verre. Eg har ikkje sagt det til noen at eg har det vanskelig nå, eg sa det i fjord lår eg hadde det hardt. Men ingen ting nå. Eg vil ikkje se det til noen eg kjenner ro eg er redd de vil dømme meg. Eller tru det er fake. Er det noe annet eg kan gjere, eller andre eg kan snakka med?

SVAR

Besvart 15.05.2020 15:07:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tenke bedre om deg selv

Du kan få bedre selvtillit. Ved å stille deg selv noen spørsmål blir du mer klar over hvorfor du tenker som du gjør. Da kan du i neste omgang prøve å bestemme deg for å tenke litt annerledes.

 

Les mer
account_circle