Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen tips til hva jeg burde gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har slitt med en slags uvirkelighetsfølelse i snart to år nå. Det er veldig vanskelig å forklare, men føles litt som om verden rundt meg er fremmed eller uvirkelig. Er det normalt? Det er veldig ubehagelig å ha det sånn her. Noen ganger får jeg litt panikk av å tenke på det og da kjennes det ut som om jeg får enda mer uvirkelighetsfølelse av å tenke på at jeg har det. Hva kan dette skyldes og hvordan kan man få hjelp? Har snakket med foreldrene mine og ble egentlig henvist til BUP. Men jeg følte at det var litt for komplisert og ville ikke at BUP skulle sende brev til skolen osv... Så vi avlyste det. Men er det noen andre måter å få hjelp på? F.eks. om det finnes privatpsykologer for ungdommer eller noe sånt. Det er veldig slitsomt å ha det sånn her og man tenker nesten ikke på noe annet. Håper dere har noen tips til hva jeg burde gjøre. Hilsen jente, 14 år.

SVAR

Besvart 15.05.2020 15:21:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle