Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å ikke ta til meg tilbakemeldinger på en negativ måte

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg tåler ikke å få kritikk fra andre lenger. Da jeg var yngre fikk jeg konstant kritikk fra nære venner, familie og bekjente. Jeg taklet det mye bedre da, enn det jeg gjør nå. Over årene som har gått så har jeg gradvis bare blitt verre og verre mentalt. I starten så jeg det som et problem, men nå er det på en måte en del av meg. Jeg har lært å leve med alle symptomene på depresjon og komme meg gjennom dagene når jeg ikke spiser så mye. Jeg hater å bli sett av andre, få oppmerksomhet eller bli pekt ut i en gruppe. Det å få kritikk oppleves av meg som å bli pekt ut og konfrontert med alt som er galt ved meg. Jeg pleide å bli kjeftet på mye noen år tilbake av en trener. Alle så hva som skjedde, men fortalte meg bare at det var kritikk for å gjøre meg bedre. Jeg sluttet i sporten. Alt det sitter igjen i meg og jeg takler ikke tilbakemeldinger. Jeg føler at jeg er et problem om jeg ikke gjør ting riktig. Hva skal jeg gjøre for å ikke ta til meg tilbakemeldinger på en negativ måte?

SVAR

Besvart 21.05.2020 12:38:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Såret av kommentarer?

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du hvis kommentarene er rettet mot deg?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tenke bedre om deg selv

Du kan få bedre selvtillit. Ved å stille deg selv noen spørsmål blir du mer klar over hvorfor du tenker som du gjør. Da kan du i neste omgang prøve å bestemme deg for å tenke litt annerledes.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
account_circle