Hopp til hovedinnholdet

Jeg savner å ha venner og sliter med å passe inn. Ønsker tips!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er fosterbarn og har det kjempebra her jeg bor. Har verdens beste Fosterforeldre og familie og søsken. Har ikke kontakt med den biologiske familien etter eget ønske. Men det er det at jeg ikke har venner. Jeg har noen venner men ikke som spør om å vere med meg eller som snakker med meg på fritiden. Jeg føler meg veldig ensom. Det er ikke en god følelse. Jeg kan leve sånn, men vil helst ha noen. Jeg føler meg ikke trygg på skolen og sånt. Og ja lærerene har jeg snakket med og de gjør ingenting. Og nei jeg snakker ikke mer med de. Jeg har jo veldig lyst å dra ut å henge med venner og gå på fester å bli invitert og sånt. Jeg var nettopp i en krangel med noen. Og no tar de den eneste vennen jeg hadde fra meg. Jeg har ADHD og er veldig høy sensitiv og blir fort lei meg når jeg ser noen jeg kunne vert med ikke spørr om å vere med meg når de vet jeg ikke er langt unna og jeg vil ikke si at jeg er veldig annerledes enn andre. Jeg prøver hardt å passe inn. Noen tips?

SVAR

Besvart 20.05.2020 12:41:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle