Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke noe lenger å leve for!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Problemet mitt er så «enkelt og greit» som at jeg ikke lenger har noe å leve for... Jeg har mista absolutt alle som betyr noe for meg, jeg klarer ikke å konsentrere meg om skolearbeidet, min egen familie snakker nedlatende om meg og jeg sliter med sterk angst... Det føles nesten litt ut som om jeg er stengt inne i en mørk kjeller som ikke har en eneste utvei... Jeg orker bare ikke å ha det sånn lenger... Jeg har lyst til å prate med noen, men det er bare det at det ikke er noen som bryr seg selv om de klart og tydelig kan se at jeg sliter... Jeg klarer ikke mer... Jeg vet at jeg heller ikke kommer til å få meg noen nye venner når jeg starter på videregående til høsten, for jeg er helt elendig på å skaffe meg venner... Hva skal jeg gjøre? Avslutte livet her og nå?

SVAR

Besvart 19.05.2020 16:46:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Ensom? Lav selvfølelse?

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle