Hopp til hovedinnholdet

Har helsesykepleier plikt til å si fra om selvskading hos en 13 åring?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg lurte på om helsesøster har plikt til å si i fra om selvskading osv? Har sånn 8 klasse samtale snart og er skikkelig nervøs. Hva er vanlig at de spør om? Har slitt med selvskading i snart et halvt år (tørr ikke å si det til noen da) pga folk kaller meg ting og mobber meg pga navnet mitt. Den siste tingen jeg lurer på om de chattene som dere foreslår noen ganger, er det helt annomnymt?

SVAR

Besvart 20.05.2020 12:58:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle