Hopp til hovedinnholdet

Må foreldre kjenne til henvisning til BUP om over 16 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg sliter med sosial angst og trolig ocd. Jeg har nå spurt mange spørsmål og fått svar fra dere om at jeg burde kontakte noen å snakke med og få time hos BUP. Dette har jeg veldig lyst til, men jeg har ikke lyst til å kontake helsesøster på skolen eller mor/far. Jeg vil gjerne bli bedre fordi jeg sliter sånn med det, men jeg tørr ikke si ifra. Hvordan skal jeg da få time hos BUP når jeg ikke tørr å snakke med helsesøster. Jeg har også skjønt at man kan snakke med fastlege, men må mor og far bli med eller kan jeg dra alene? Hvis det går da, hva skal jeg si til fastlegen? Sal jeg bare spørre om en time også snakke om mine problemer?

SVAR

Besvart 19.05.2020 22:04:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
account_circle