Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg har angst, har hatt det bra med hjemmeskole. Uvanlig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ganske sikker på at jeg sliter med sosial angst (og egentlig angst generelt), og er i tillegg litt av en introvert. Et problem jeg har er f. eks. at jeg aldri har lyst til å være med venner utenfor skolen, selv om jeg får litt sånn FOMO noen ganger. Men mesteparten av tida blir jeg så sliten etter skolen (etter å vært sosial i fem timer) at jeg ikke orker å prate med folk etterpå. Så når jeg er hjemme sitter jeg egentlig bare å kikker på telefonen, eller leser, eller ser på TV. Bare alt som får meg til å tenke på annet enn skole og alt angående. Men, selvfølgelig, pga. COVID har vi jo hatt hjemmeskole, og jeg har hatt det så bra de siste to månedene, mens vi har hatt det. Hører jo alle som sier at dette har fått dem til å innse hvor bra de hadde det før, men alt jeg har innsett er det at skole er skikkelig stress. Det jeg egentlig lurer på er om dette er veldig uvanlig (for barn på min alder). Noen tips?

SVAR

Besvart 23.05.2020 11:45:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Påvirker koronasmitten hvordan du har det psykisk?

Når uvanlige ting skjer, som et koronavirus som spres raskt og til mange mennesker samtidig, kan det man sliter psykisk med fra før føles vanskeligere å håndtere. Hvis det er sånn: Prat med noen.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
account_circle