Hopp til hovedinnholdet

Dette får meg til å føles som en byrde. Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Helt siden min mor og far skilte seg (5 år) så har min far behandlet meg annerledes enn søsteren min. Han skadet meg både fysisk og psykisk. Dette gjør at jeg i dag hater meg selv, og ser på meg som mindre verdt. Alle i den forrige klassen min behandlet meg son også, så jeg ble vant til denne tanken. Men nå har jeg begynt i en ny klasse og alle elevene behandler meg godt, som om jeg er like verd som dem, og jeg takler det ikke. Jeg er så vant til tanken om at min eksistens ikke er viktig. Ingen vet at jeg føler det son. P.g.a en rettssak som skjedde mellom pappa og mamma, så tørr jeg ikke snakke med noen. På den tiden hadde alt jeg sa store konsekvenser. Jeg har skadet meg selv i 2 år nå, og skjønner ikke hvorfor vennene mine og min mor (hun Behandler meg godt) bryr seg om meg. Alle rundt meg tror jeg har det så bra, men innerst er jeg ødelagt. Jeg har angst og får høre gang på gang at jeg er slitsom på grunn av den. Dette får meg til å føles som en byrde. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 23.05.2020 14:55:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tenke bedre om deg selv

Du kan få bedre selvtillit. Ved å stille deg selv noen spørsmål blir du mer klar over hvorfor du tenker som du gjør. Da kan du i neste omgang prøve å bestemme deg for å tenke litt annerledes.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle