Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg ringe etter hjelp og hva kan jeg gjøre for å hindre at noe skjer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Kjæresten min som jeg har vært med i et par mnd. nå med sier av og til at han skal ta selvmord. Jeg sier alt jeg kan og prøver mitt beste å holde han her med meg, men så sier han at jeg kommer til å få brev av han om 3-5 måneder. Bør jeg ringe etter hjelp eller hva kan jeg gjøre for å hindre at noe så forferdeligt en gang faktigst kan skje? Vi har et avstandsforhold, der vi reiser til hverandre av og til, men jeg vet bare ikke hva jeg kan gjøre mer for at noe slikt ikke skal skje. Han sier også at han hadde tatt selvmord viss jeg forlot ham, så dette er en litt risikabel situasjon uansett. Mvh. Bekymret jente.

SVAR

Besvart 18.05.2020 15:17:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle