Hopp til hovedinnholdet

Er det en måten jeg kan teste for depresjon uten å gå til fastlegen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg tror jeg har en form av depresjon men er ikke sikker. jeg er så redd for å snakke om det fordi jeg er så redd for at folk skal si at det er bare hormoner og at jeg egentlig overdriver. jeg er også redd for å snakke med fastlegen min om det fordi forrige gang jeg sa at jeg hadde mye angst sa hun at det er på grunn av sosiale medier (jeg vet jo at det ikke er det) og siden jeg alltid har sagt til meg selv at jeg har ingen grunn for å ikke ha det bra så,,, er det litt vannskelig å høre fastlegen min si det....jeg har litt lyst til å bli testet for depresjon (jeg vet at det finnes forskjellige typer av depresjon og jeg er føler at det jeg føler kan passe inn i en av de kategoriene) men har ikke lyst til at noen skal vite det på en måte... er det en måte jeg kan gjøre det uten at jeg går til fastlegen? jeg vil bare føle meg litt bedre...tror jeg trenger å snakke med noen... :(

SVAR

Besvart 23.05.2020 12:55:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
account_circle