Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å håndtere min ADHD bedre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 19 år, jeg har adhd. Jeg vet at når man har adhd så forsterkes ofte mange følelser. Jeg sliter blant annet med å kontrollere frustrasjon og sinne, og hver gang jeg ikke får til å gjøre ting eller finner ting, raser alt sammen inni hodet mitt, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre eller hvordan jeg skal få kontroll på det. Jeg vet heller ikke hvem jeg skal snakke med om dette fordi alle rundt meg kommer aldri med noe som hjelper, eller så forstår ikke hvordan jeg har det. Så, Hva kan jeg gjøre får å lære meg hvordan å håndtere dette?

SVAR

Besvart 20.05.2020 21:53:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor blir du sint?

Sinne er en normal følelse som vi alle har, men det er viktig å finne ut hvorfor vi blir sinte og om vi har kontroll over sinnet vårt.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hva er ADHD?

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

 

Les mer
account_circle