Hopp til hovedinnholdet

E d bærre sol æ mangla kanskje?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Æ kjenn æ bi deprimert når æ ser på værmeldingan åsså e d meldt sol men så bi det ikke d alikavæll. Slit me å kom mæ opp a senga om mårran å når det va stengt på skola a corona søv æ heile dagen næstn før det rægna sånn uttaførr. Prøvd å se artie teng på teve men bjynn heller å skrik å føl at alt e bærre drit. Ho mamma e så opptatt me å vask i huse så ho bryr sæ liksom ikke om mæ. Si æ må bærre kom mæ ut. Men det rægna jo heile tia å da årka æ rett å slett ikke å gå ut. Men på yr så står det at det e sol. Koffør kan di gjør det? Di lyg å det e jo ikke greit Æ bi jo heilt deprimert! Eller e d nå anna som feila mæ trur du? Nåkka alvorlig liksom. Kjenn ei som har det litt likkens som mæ. Men ho har kjærest så de e nu to da og kan ha det fint i lag. Åsså får ikke æ vær ilamme dem før di ska vær aleina. E d bærre sol æ mangla kanskje?

SVAR

Besvart 26.05.2020 07:54:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
account_circle